"DENEME"YE DEĞER

Kazanım değerlendirme sınavları, gerçek sınavın provasıdır ve öğrencileri gerçek sınava hazırlar. Tiyatrocular sahneye çıkmadan önce sergileyecekleri oyunu defalarca prova eder ve hata yapma ihtimallerini en aza indirirler. Öğrencilerin hayatının yönünü belirleyen önemli sınavların provası da deneme sınavlarıdır.

Kazanım değerlendirme sınavları öyle önemlidir ki bilgi, beceri, zaman kullanımı gibi faktörleri ölçmemizi sağlayan en önemli fırsatlardandır. Kaygı, stres gibi faktörleri kazanım değerlendirme sınavlarında azaltarak gerçek sınava hazırlayabilir.Sonuç ne olursa olsun öğrenciyi doğru yönlendirebilir. Kazanım değerlendirme sınavlarında olumsuz bir sonuç alsalar dahi bu onlar için aslında bir fırsattır. Yanlış yaptıkları soruları fark ederek eksik konularını tamamlayabilirler. Gerçek sınava daha hazır ve donanımlı bir biçimde katılırlar.F. Skinner'in ifadesiyle "Başarısızlık her zaman hata demek değildir; yeri geldiğinde yapabileceğiniz en iyi şey olabilir. Asıl hata denemekten vazgeçmektir."

Kazanım değerlendirme sınavlarının öğrenciye birden fazla katkısı vardır:

·         Konu eksikliklerini öğrenmelerine yardımcı olur.

·         Örnek oluşturma, fark yaratma, özgünlük gibi kazanımları öğrencilerin edinmesini sağlar.

·         Sınav kaygısının zamanla en aza indirger.

·         Zamanı en verimli şekilde kullanmayı öğretir.

·         Soru tarzlarını daha iyi kavramalarını sağlar.

·         Kendi gelişimini takip etmesini ve öğrenme düzeyini fark etmesini sağlar.

·         Gerçek sınavın gizemini en aza indirger.

·         Etkinlik, verimlilik, süreklilik ve yeni bilgiler kazandırır.

·         Katılımcılık ve işbirlikçi öğrenmeyi, öğretim programlarına uygunluk, güncellik ve eğitim teknolojilerden yararlanmayı sağlar.

Bu kazanımları edinebilmeleri, eksikliklerini fark etmelerini sağlayabilmek amacıyla okulumuzda 8.sınıf öğrencilerimize Hedef LGS 2022 Projesi kapsamında kazanım değerlendirme sınavları yapılmıştır. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

"Uçamıyorsan, koş; koşamıyorsan, yürü. Eğer yürüyemiyorsan, sürün; ama hareket etmeye devam et. Geleceğe ilerlemeyi sürdür." Martin Luther King

İnsanlar başarısızlığa uğramalarının sebeplerinden biri de denemekten vazgeçmeleridir. "Deneme"ye değmez mi?"

25-11-202125-11-202125-11-202125-11-202125-11-202125-11-202125-11-202125-11-2021

Yayın: 25.11.2021 - Güncelleme: 25.11.2021 13:35 - Görüntülenme: 343