T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / MERKEZ - Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

EN ÖNEMLİ ÖĞÜN

Kekikli zeytinli bir kahvaltı hazırlasalar. Nerede olduğumu hatırlamasam. Hatta adımı bile unutsam. Melih Cevdet ANDAY

  “Kahvaltı” kahvenin keşfedilmesi ve Anadolu’da sabah yemeklerinden sonra kahve içilmesi sebebiyle kahveden önce yenen anlamına gelen “kahve altı” kelimesinden türemiştir.

   Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Özellikle çocuklarda okul başarısı, sosyal olma, sağlıklı arkadaş ilişkileri günün ilk öğününün yeterli ve dengeli yapılması ile ilişkilendirilmektedir. Kahvaltı öğününün atlanması durumunda çabuk yorulma, baş ağrısı, dikkatte ve algılamada yetersizlikler oluşmakta hafızada kayıplar meydana geldiğinden özellikle okul çağı çocuklarında okul başarısı bu nedenle azalmaktadır.  Amerikan Diyetetik Birliği (ADA) sabah kahvaltısı yapan çocukların konsantrasyonlarının, problem çözme yeteneklerinin ve göz ve el koordinasyonun yapmayanlardan daha iyi olduğunu belirtmiştir.    

   Kahvaltı, uzun bir açlık sonrası düşen kan şekeri seviyesini yükseltmesi ve güne daha enerjik başlamaya yardımcı olması nedeniyle atlanmaması gereken bir öğündür. Akşam yemeği veya gece ara öğününden sonra ortalama 10-12 saat aç kalan vücudumuz güne başlarken yakıtı bitmiş bir araç gibi olur. Bu nedenle uyandıktan sonra mutlaka kahvaltı etmemiz ve vücudumuza yakıtını vererek çalışmasını sağlamamız gerekir. Biz de 6/A sınıfı ile 2.ünite “Yummy Breakfast” -“Lezzetli Kahvaltı” ile kahvaltı öğününü vurgulamış olduk.

    Peygamber Efendimiz: (s.a.v)”Sabah yemeğini(kahvaltısını) terk etmek hastalık, akşam yemeğini yememek de insana ihtiyarlık verir.” Hadis-i Şerif

20-10-202320-10-202320-10-202320-10-202320-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.10.2023 - Güncelleme: 20.10.2023 13:59 - Görüntülenme: 376
  Beğen | 0  kişi beğendi