T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / MERKEZ - Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

KORKUYA VEDA, BAŞARIYA MERHABA: SINAV KAYGISIYLA BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ ETKİNLİĞİ ÖĞRENCİLERE REHBERLİK EDİYOR!

Sınav Kaygısı ve Başa Çıkma Yöntemleri Konulu Etkinlik 8. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Gerçekleştirildi

Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlık sürecinde sınav kaygısını kontrol etmenin önemine dair bilgilendirme etkinliği, 8. sınıf dersliklerinde düzenlendi. Etkinlik, sınava yaklaşan öğrencilerin hem akademik hem de psikolojik olarak hazırlanmalarının önemini vurgulamayı amaçladı.

Etkinlikte, Hasan ÖZKUTLU ve Emine AKÖZ tarafından yapılan sunumlar, sınav kaygısını nasıl alt edebileceklerini ve başarıya ulaşmak için kullanabilecekleri çeşitli başa çıkma yöntemlerini öğrencilere aktardı. Sunumlar, bilgi vermenin yanı sıra öğrencilerin sorularını cevaplamak ve grup çalışmaları yoluyla birbirlerine destek olmalarını sağlamak amacıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Etkinlik boyunca vurgulanan önemli bir nokta ise sınava yaklaşan bu zaman diliminde akademik hazırlık kadar psikolojik hazırlığın da önemli olduğuydu. Katılımcılara, kaygıyı nasıl alt edip normalleştirip üstün başarı gösterebilecekleri ve kaygı kontrol teknikleri hakkında detaylı bilgi verildi.

Sınav başarısının %50 akademik %50 psikolojik hazırlık gerektirdiğine dikkat çekilerek, sınav kaygısı yaşayan öğrencilere destek olmanın önemini vurgulandı. Bu doğrultuda, etkinlikte odak grup çalışmaları yapılarak psiko-sosyal destek sağlandı ve öğrencilerin birbirlerine destek olmaları teşvik edildi.

Katılımcılar, etkinliğin sonunda sınav kaygısını nasıl yönetebileceklerine dair daha fazla bilgi edindiklerini ve birbirlerinden öğrendikleri başa çıkma stratejileriyle daha güçlü hissettiklerini belirttiler.

22-04-202422-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 13:29 - Görüntülenme: 39
  Beğen | 1  kişi beğendi