ÖĞRENCİLERE MESLEK SEÇİMİ YOLCULUĞUNDA REHBERLİK: "MESLEĞİMDE BİR GÜNÜM" ETKİNLİĞİ

Öğrencilere Dikkat ve Odaklanma Teknikleri Hakkında Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi.

Öğrencilerin meslek seçimi konusunda doğru kararlar almalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen "Mesleğimde Bir Günüm" etkinliği, öğrencilerin mesleki ilgi, değer, yetenek ve kişisel özelliklerine uygun meslekleri keşfetmelerine olanak tanımak için çeşitli alanlarda gerçekleştirilen deneyimler sunuyor.

Bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, ressam atelyesi, tamir atelyesi, polis merkezi gibi farklı meslek alanlarında düzenlenen etkinlikler, öğrencilere meslekler hakkında bilgi edinme ve deneyim kazanma fırsatı sunuyor. Bu sayede öğrenciler, kendi ilgi ve yeteneklerine en uygun meslekleri belirleme konusunda rehberlik alabiliyorlar.

Etkinliğin koordinatörleri Hasan ÖZKUTLU ve Emine AKÖZ, meslek seçiminin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin ilgi, değer ve yeteneklerini anlamalarının meslek hayatlarında başarılı olmaları için kritik bir adım olduğunu vurguluyorlar. "Mesleğimde Bir Günüm" etkinliğinin, öğrencilere meslek seçimi konusunda daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.

Etkinliğin katılımcıları, farklı mesleklerde deneyim kazanmanın yanı sıra meslekler hakkında daha fazla bilgi edinme ve kendilerini keşfetme fırsatını değerlendiriyorlar. "Mesleğimde Bir Günüm" etkinliği, öğrencilere gelecekleri için önemli bir adım atmalarında rehberlik sağlayarak meslek seçimi sürecine ışık tutuyor.

Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 29.04.2024 10:52 - Görüntülenme: 62