-

Okulumuz ilk olarak 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Karaman´da Şehit İsmail Erez İmam-Hatip Ortaokulu olarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır.2013 yılında okulumuzun ismi ‘Karaman İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilmiş. 8 Mart 2015 tarihinde İdil ilçesinde şehadet şerbetini içen polisimiz Hakan YILMAZ´ın adı 2015 yılında okullara isim verme komisyonu tarafından okulumuza verilerek okulumuzun adı ‘Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. Kurucu Müdür Musa KARTAL´dır.

2012-2013 eğitim öğretim yılında okulumuz 1 Kurucu Müdür, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce,Din Kültürü ve Meslek dersleri branşlarında toplam 20 kadrolu öğretmen, 400 öğrenci ile eğitime başlamış 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısı 600, kadrolu öğretmen sayısı ise 38 olmuştur.

Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek ve eğlenmelerini sağlamak, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini ve katılımlarını sağlamak ve yeni ilgi alanları kazanmalarına imkân sağlayarak yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine imkân verecek hizmetler sunmak amacıyla çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Teknoloji tasarım işliği, dsestekleme -yetiştirme kursları, akıl- zekâ oyunları kursları ve destek eğitimi odası faaliyetleri ile okulumuz akılcı, evrensel, özgürlükçü, yenilikçi, yaratıcı, hesap verilebilir, şeffaf, katılımcı, paydaşlarıyla sıkı ilişkiler içerisinde olan, güvenilir, dinamik ve öncü kültürü ile 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle kısa sürede ilimizde kurumsal vizyonu, kapasitesi ile örnek bir okul haline gelmiştir.

Yayın: 26.04.2019 - Güncelleme: 24.10.2022 13:49 - Görüntülenme: 1207