ZİHNİ NETLEŞTİR, BAŞARIYA ODAKLAN: DİKKAT VE ODAKLANMA ETKİNLİĞİ ÖĞRENCİLERE REHBERLİK EDİYOR!

Öğrencilere Dikkat ve Odaklanma Teknikleri Hakkında Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleştirildi.

Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlık sürecinde dikkat dağınıklığıyla başa çıkmanın önemine dair bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirildi. 8. sınıf dersliklerinde düzenlenen etkinlik, öğrencilere dikkat ve odaklanma teknikleri konusunda değerli bilgiler sunmayı amaçladı.

Etkinlikte, Okul rehber öğretmenlerimiz Hasan ÖZKUTLU ve Emine AKÖZ tarafından yapılan sunumlarla, öğrencilere dikkatlerini toplama, o anki duruma odaklanma ve stresle başa çıkma konularında önemli ipuçları verdi. Katılımcıların aktif olarak sorular sormasına ve bilgi alışverişinde bulunmasına olanak sağlayan bir soru-cevap bölümü de etkinlikte yer aldı. Etkinliğin amacının sınavlarda dikkat dağınıklığından kaynaklanan hataları önlemek olduğunu vurgulandı. Özellikle, "mercek tekniği" gibi pratik odaklanma stratejilerinin öğrencilerin sınav performansını artırabileceğine dikkat çekildi.

LGS’ye hazırlanırken dikkat dağınıklığı ile başa çıkmak için yapılacak şeylerin neler olduğu konularında bilgi verildi. Bu süreçte öğrencilere;

* Dikkat dağınıklığını ne zaman yaşıyorlar?

* Olumsuz değerlendirmeleri olumluya çevirmenin,

* Kendilerini tanıyarak en uygun öğrenme stillerini keşfetmelerinin,

* En dinç olunan zamanlarda çalışmanın,

* Çalışma alanınızı düzenleyerek, dikkat dağıtıcıları kaldırmalarının hedef belirlemenin, planlı çalışmanın,

* Teknolojik aletlere ara vererek ders çalışırken telefonlarında uzaklaşmalarının,

* Mola Vererek çalışmanın dikkat ve odaklanmalarını artıracağı konularında bilgi verilerek soru cevap kısmına geçildi.

8. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan bu seminer, öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Katılımcılar, etkinlik sonunda dikkat ve odaklanma konusunda daha bilinçli ve hazır hissettiklerini belirttiler.

22-04-2024

Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 13:24 - Görüntülenme: 71