ZORLUĞUN İÇİNDE KOLAYLIK

Muhakkak ki her zorlukla beraber bir kolaylık da vardır. İnşirah suresi 5. ayet

“Zor diyorsun, zor olacak ki imtihan olsun.”Hz Mevlana’nın sözüyle başlayacak olursak, yabancı dili öğrenmek zordur ve sabır gerektirir. Çünkü yabancı dil günlük hayatta kullanılmadığı için çabuk unutulur. Biz de bu durumu aşmak ve daha eğlenceli hale getirmek için (geçen yıl ilk kez deneyimlediğimiz ve bu yıl da devam ettiğimiz "Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı") 5/A sınıfında birinci ve ikinci ünitede farklı etkinlikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin de katılımıyla İngilizcenin hem çeşitli oyunlarla hem de etkinliklerle akıllarda daha kalıcı olmasını sağladık. "Role Play", "Single Play" gibi aktivitelerle kendimizi basit ifadelerle tanıtmış olduk. Ardından adres sorma, yöremizdeki mekan isimlerinin İngilizcesini öğrenerek günlük hayatımızda aslında sıkça karşı karşıya kaldığımız bir problemi Allah’ın izniyle çözmüş bulunduk.

“Hayatta başarılı olmak için üç şey lazımdır: Dikkat, intizam, çalışmak”. Hz Mevlana.

19-10-202319-10-202319-10-2023

Yayın: 19.10.2023 - Güncelleme: 19.10.2023 15:13 - Görüntülenme: 612